zondag 4 april 2010

Uitleg meshwork.....

Hier is de uitleg van de hexagonmeshwork, ik heb heb geprobeerd om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen.Maar als er iets niet duidelijk is of ik heb iets fouts uit gelegd, mailen jullie dan even?????

Nou daar gaat ie....
Benodigheden:Biesband,in 3 verschillende kleuren, zelf gemaakt, ik heb de strookjes 12mm gemaakt.
Je kunt natuurlijk ook kant en klaar biasband of lint gebruiken.
Een stuk piepschuim, of schuimrubber waar je het op kan prikken, stukje plakvlieseline, op A4 formaat , en een stuk papier waar de ruiten op staan getekend.
Als je op deze foto klikt, word ie vergroot, en kun je hem wel uitprinten, en anders even natekenen.
Prik deze op het piepschuim met daarover heen het plakvlieseline, met de plakkant naar boven.Oja, Eerst even een vierkant van 10 cm er op tekenen.Je mag de lijnen van het vierkant gewoon door trekken. Als je direkt groter wil mag dat ook hoor!!!!!!
De volgende uitleg heb ik op de foto's gezet, als je het niet kunt lezen, even op de foto klikken, en voila hij word een tikkie groter. (Als het goed is.)
O,ja ben ik haast iets vergeten, maar zoals je  op de foto's hier onder ziet ben ik linkshandig, en de meesten van jullie zijn waarschijnlijk rechtshandig!!! Begin de boel niet om te draaien, maar ik (Linkshandig begin linksboven, en als de rechtshandigen nu goed naar de foto kijken en gewoon rechtsonder beginnen, dan is er niets aan het handje. Je zou je pc/laptopscherm om kunnen draaien, maar rechtshandigen rechtsonder beginnen lijkt mij praktischer!!!Als je dit blokje vol hebt, zou je hem zo ook kunnen gebruiken voor een vlechtwerkblokje, hij is er mooi genoeg voor, vind ik.
Maar als je toch voor de hexagonnetjes gaat.........................
Ga je gewoon weer beginnen met de witte strook.

Veel plezier en succes voor diegenen die het uit willen proberen. En als het goed gelukt is en je wilt ook nog de babyblock meshwork maken, kijk dan maar eens HIER, even goed foto kijken en dan kom je er  vast wel uit, denk ik.

Zo nu maar gauw de laptop uit, want ik krijg vierkante oogjes, en ga ik geloof ik maar even met mijn andere hexjes bezig ga, hoezo hexagonitus.......

Update: Die enorme naald is een weefnaald voor  strookjes papier, en had ik toevallig nog te leggen van de kids vroeger. (Handig hé zo'n laatje waar alles in word gegooid , en dan later weer van pas komt.) De naalden zijn te krijgen in de hobbywinkel denk ik, en anders zou je ook een veiligheidsspeld kunen gebruiken ofzo..

8 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ´t kwartje is gevallen! Prima uitleg, bedankt.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel duidelijk uitgelegd, dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het heel duidelijk uitgelegd met de foto's erbij. Bedankt.
  Fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede uitleg Klaske, dat ga ik zeker een keer uitproberen. Waar heb jij die enorme naald gekocht?
  Groetjes en fijne 2de Paasdag,
  Petra
  PS Ga je nog andere meshwork patronen plaatsen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prima uitleg, je moet er wel je hoofd bijhouden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg, zo'n uitgebreide foto uitleg. Dank hiervoor: altijd leuk om eens te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!