vrijdag 19 maart 2010

Leave sântjin,Meshwork

Gisteren hadden we laatste keer van de quiltullisiecursus. We zijn met meshwork bezig geweest. Jellie had bedacht om met lint te werken in plaats van eerst zelf biesband maken, want dat vreet natuurlijk tijd.
Goed idee van Jellie om met meshwork aan de slag want het leek mij super om dat een keer te doen. Ik had het aleens op de weblog van Erica gezien, toen vond ik het al super!!!
Jellie had mooie vierkante schuimrubbers waar we eerst een papier met ruiten op prikten, daarover heen kwam plakvlieseline(de plakkant naar boven)en toen kon het vlechtwerk beginnen.(Op de vlieseline hebben we eerst ook nog een vierkant van 10 bij 10 getekend, met de lijnen door getrokken.)  
Toen konden  we de donkere lintjes verticaal vastspelden, allemaal naast elkaar , mooi in de rij...
Het gehele blokje werd ingevuld, daarna begonnen we met de middenkleur, en ja toen begon de ellende. Ja eerst nog niet, maar toen alles er in was geregen, mooi 1 bovendoor en 2 onderdoor en 1 bovendoor en ga zo maar verder, Maar ja deze dame is natuurlijk weer links terwijl we rechts moesten beginnen dus ik riep : Ik ga gewoon met links doen ik draai het spul wel om en ohhh het leek zo mooi.........Leek.
Totdat we het lichtste en derde kleur konden rijgen, we kwamen erachter dat je werk omdraaien niet werkt, want er is op één of andere manier toch iets fout gegaan. Dus toen moest ik de lichtpaarse lintjes allemaal weer uithalen. En het was al laat dus moest ik er thuis weer mee aan de slag.

Dus ik ben vanochtend verder gegaan, je snapt wel dat dat bij mij niet lang blijft liggen. Ik had een plaatjewerkbeschrijving van Jellie mee gekregen, maar ik moest heel erg prakke tinke.
Tsjonge jonge, dat was niet echt makkelijk, maar wij roepen hier altijd "De oanhâlder wint", ik geloof niet dat ik dat hoef te vertalen, dus ik heb door geploeterd, en ja hoor , uit eindelijk viel het kwartje.
En als dat kwartje er eenmaal is, dan rijg je ze er zo in.
En zo ziet het eindresultaat er uit,babyblocks, ik vind het geweldig, het vreet tijd, maar als je het éénmaal in het snotje hebt dan is het een heel erg leuk werkje om te doen.
Dus ik ga binnenkort maar eens strookjes snijden om biesband te maken, stof wil vast beter want de lintjes glibberde wel wat. Maar het is zonde als dit matje blijf liggen dus heb ik er een leuk kaartje van gemaakt, en is goed gekeurd door Kitty.

Zo nu lekker met de hexjes op de bank en ik wens jullie alvast een fijn weekend toe!


Oepsie, vergeten te vertellen waar het plakvlieseline voor dient, als je klaar bent kun je het strijken en dan blijft alles mooi zitten. De spelden eruit en dan kun je het vierkant van 10 bij 10 stikken en dan zit het allemaal keurig vast.

14 opmerkingen:

 1. Mensenkinderen, het ziet er wel ingewikkeld uit. Maar zoals je zegt als je het eenmaal in het snotje hebt; dat is eigenlijk met alles zo.
  Maar ik vind het héél mooi gelukt.
  Fijn weekend, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil heel graag dit nog eens met een workshop doen, het ziet er geweldig uit. Elke keer als ik er iemand mee bezig zie op hun blogs ga ik het leuker vinden. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had dit nog nooit gezien, het ziet er inderdaad ingewikkeld uit, maar als het klaar is, is het erg mooi!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er erg mooi uit. Goed hoor.

  Groet van Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat hast ondanks dyn linker "poatsje" docht knap dien. moai wurden hear.
  noflik wykein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de foto met Kitty zie je pas hoe klein het werkje is. Dat moet een heel gefriemel zijn geweest. Maar goed van je dat je doorgezet hebt, het resultaat mag er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooi eindresultaat.
  En goed uitgelegd.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit Klaske! Fijn dat het toch gelukt is. Groeten van Jellie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fraai gezichtsbedrog. Jammer dat je het weer een stuk moest uithalen, maar het heeft nu een mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er voor mij erg ingewikkeld uit, lijkt wel op weven, wat ik vroeger eens gedaan heb.

  groetjes, jij ook een fijn weekend! Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super gedaan Klaske...zag ik daar nog wat zweetdruppeltjes op de strookjes liggen?....gelukkig heeft de aanhouder gewonnen! Het lijkt me een heel gepriegel, want 10 x10 is toch wel een erg klein lapje....knap gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat is dit mooi!!!!!!!!!!!!!
  knap gedaan hoor. de kleurtjes is ook prachtig!

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is een mooi kunstwerkje geworden. Knap hoor!
  Maar goed dat je een aanhouder bent, want zeg nou zelf het resultaat is er ook naar, of niet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk hè, dat meshwork!
  Mooi blokje is het geworden. Ga je er nog meer maken?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!