dinsdag 21 april 2009

Delfsblauw of is het delfstblauw dilemma.

Ik las op sommige blogs dat het komkommertijd was wat betreft quilten,omdat het zo'n lekker weer is. Ik heb me prima vermaakt in het zonnetje dit weekend. Voor ik quilte zat ik ook weleens in de zon, maar ik ben niet de persoon die gaat zitten bakken of lezen in de zon. Het stil zitten wil dan gewoon niet dus dan ging ik maar weer wat doen, maar dit weekend zat ik vast gekleeft in de stoel en heb de 3 blokjes van de kattenbom afgemaakt. Een heerlijk werkje voor in de tuin, en Kitty vind het heerlijk als we buiten zijn.(Ik heb mijn beweging ook wel gehad hoor!!!).
Maar nu zit ik met een dilemma, ik ben geen borduurster, maar ik heb gezegd dat ik er welwat moois van zou maken, want zij bleef er in hangen. Steeds ging er iets fout en zag ze het niet goed meer. En ze zegd dan moet er weer een lijst om (zucht). Ik vond het zonde dat het aan de kant ligt en nu ik bezig ben te borduren valt het me niet tegen. Maar........ wat doe ik als ik hem af heb ? Lijst ik hem in of maak ik er iets quilterigs omheen en hoe doe ik dat? Ik zie zoveel leuks op tinternet, maar hoe los ik dit op? Iemand suggesties?
Mijn dochter zegt Delftsblauw.Ze heeft gelijk. (Wat een stom woord als je het 30 keer achterelkaar zegt!)

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg die kattenboom!! En je borduurtje kan je natuurlijk ook inlijsten met rood/wit/blauw stofjes, lekker Hollands!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je katten bom. Mijn quiltmaatje denkt er over om hem ook te gaan maken, nu kan ik lekker al zien hoe het er uit gaat zien. Al gaat zij hem vast in blauw tinten maken.

  Kun je je borduurtje in verwerken in een klein quiltje met een echte Hollandse rand erom heen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gaat weer als een speer!!
  Ik vind het zelf ook heerlijk om in het zonnetje te knutselen, heb al heel wat lapjes gebreid de afgelopen dagen. Snap het ook niet hoor waarom het bij anderen dan stil ligt!

  Groetjes
  Marietje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me leuk om het borduurtje in te lijsten d.w.v. een mooie patchworkrand. Ik zal je zo een mailtje sturen met een foto. Misschien een ideetje.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!