zaterdag 18 april 2009

Tzuru, de kraanvogel


De kraanvogel, Tsuru in het japans. is al eeuwen bekend in het verre oosten als symbool van geluk en gezondheid. De kraanvogel zou volgens een legende 1000 jaar leven. Wie een kraanvogel maakt en ten geschenke geeft, wenst iemand dan ook een lang leven en veel gezondheid toe. Daarnaast is de kraanvogel een symbool van vrede en vrijheid geworden na de atoombom op Hiroshima.
Op de slotavond van Jellie, hebben we de Tzuru gemaakt, ik heb Jellie geholpen om het de dames uit te leggen hoe ze hem moesten maken. Jellie had ooit zelf eens één gekocht, heeft hem uit elkaar gehaald en zelf een beschrijving ervan gemaakt.Samen hebben we laatst één gemaakt zodat ik kon helpen. (bibberde bibber, Superspannend met haast 40 dames)Die ik toen gemaakt heb heb ik aan mijn dochter gegeven.Deze heb ik vanmiddag gemaakt en aan mijn zoon geven. Het is een leuk werkje en leuk om als kadootje te geven,het is een soort gelukspopje.

5 opmerkingen:

 1. Het was idd een leuk werkje donderdagavond. En wat was het een leuke avond. Heel goed georganiseerd en heel gezellig.

  Groet,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om hem van stof te zien !
  Fijne dag , groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor, mooi ook de japanse betekenis van een kraanvogel kado geven.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!