dinsdag 9 februari 2010

's Avonds......

Allereerst bedankt iedereen voor de lieve reactie's op mijn eerste blok van Guute's bom. Nu weet ik helemaaaal zeker dat ik het van deze stoffen de quilt ga maken dus wat mij betreft mag Guute wel weer met het volgende blok komen hoor!!!!!!!
Maar nu even wat anders. Zo zien mijn mede huisgenoten mij en natuurlijk Kitty 's avonds op de bank de laatste tijd.Want het tijdstip nadert dat "Blue"af moet zijn. Maar vandaag even niet want nu heeft manlief en Kitty de bank ingepikt. Een mooie foto van hun tweeën op mijn blog kon manlief niet waarderen,haha. Dus dan maar weer eens lekker weer een leuk blogje schrijven. En maar weer een lieve foto van Kitty! Toen ik de foto hieronder bekeek moest ik eigenlijk om mezelf lachen. Allemensen wat een gereedschap gebruik ik eigenlijk voor het doorpitten. Maar ja, de naalddoortrekker vind ik eigenljk onmisbaar, en ook de vingerhoed. Want ja, zere vingers hoort volgens mij een beetje bij het doorquilten maar door deze vingerhoed kan ik de schade beperken. Soms voel ik hem niet eens meer aan mijn vinger, en dan ontdek later als ik iets anders aan het doen ben, hé mijn vingerhoedje!! En dan mijn naaizakje. Naaizakje zul je nu denken. Ja ik kan er ook geen andere naam voor bedenken.
Ik heb hem bij Jellie gemaakt in de eerste cursus. We kregen allemaal verschillende technieken, zoals de log-cabin, het appliceren en ook het doorpitten heb ik toen van Jellie geleerd. Maar ook hadden we het over de cathedral windowstechniek. Een hele leuke techniek waar we als huiswerk een handig naaizakje met opklapbaar schaartje van moesten maken. Op dat moment had ik zoiets van: Zou ik dat nu werkelijk gebruiken?


En nu zien jullie het: Ja dus. Ik weet niet of jullie dat hebben,maar ik ben eeuwig en altijd mijn klosje doorquiltgaren kwijt, en dan klettert mijn schaartje weer op de grond. Soms ben ik het schaartje of kklosje garen kwijt en moet ik met het hele spul inclusief Kitty van de bank. En ja hoor dan word ie weer onder de kussen van de bank geplukt. Je snapt ook dat dat zeer vervelend was, en daarbij ik liet iedereen telkens schrikken met het vallende schaartje, haha.
Toen kwam de vraag of ik daar nu eindelijk eens wat aan kon doen. Jazeker, want ik wil mijn medehuisgenoten toch echt wel te vriend houden. En heb het naaizakje uit de kast geplukt, en om mijn nek gehangen heb ik het mooi bij me.Net als de vingerhoed vergeet ik soms dat ik hem om heb. Iedereen blij,ik kan mijn schaartje en draad weer vinden en mijn medehuisgenoten hoeven niet meer van mij te schrikken, of liever gezegd van het vallende schaartje!
Zo en nu ga ik een kijkje nemen of er nog een plaatsje voor me vrij is op de bank want ik heb nog een 3 weken en dan moet "Blue"af zijn. Dus werk aan de winkel en als het hier weer wat stil word weten jullie waar ik mee bezig ben. Juist "Blue".

11 opmerkingen:

 1. Je quilt wordt erg mooi, nog even doorpitten maar. Tsja, als je steeds alles kwijt bent is het zeker heel handig om het bij je te houden om je nek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had je bericht van gisteren niet gezien en dus ook je blok niet. Hij is werkelijk prachtig! Zie je, je hoeft niet steeds nieuwe stofjes te kopen. We hebben er allemaal voldoende in voorraad!!!! Zelf heb ik trouwens bij het quilten altijd een houten "rekje" van June tailor. Daarin zit een klosje op een houdertje, zodat je makkelijk kunt afrollen, een opening om een schaar in te zetten, een opening voor een potlood, een stokje om je vingerhoed op te zetten en een magneetje voor je quiltnaalden. IDEAAL !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En het quilten gaat nog steeds door.Hele mooie is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Guute's blok is mooi geworden. Ik hoop er binnenkort ook aan te beginnen.
  Handig je attributen, ik ben ook altijd alles kwijt.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een herkenbaar logje. Ik ben ook voortdurend alles kwijt. Gelukkig ben ik niet de enige.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig dat zakje, misschien moet ik ook maar zoiets maken. Ik ben ook altijd mijn garen en schaar kwijt en soms zelfs ook de naald!!! Het is steeds weer genieten als je blue laat zien, zet ém op met het doorquilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig, die kat er zo bij! Als ik zulke foto's zie, begin ik weer te twijfelen of we er niet ook eentje moeten aanschaffen... Eerst de peuter nog maar wat groter laten worden, denk ik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij rollen mij spullen altijd tussen de bank. Dus ook maar eens denken over zo'n tasje. Succes met doorquilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat klinkt dat allemaal bekend in mijn oren. Kat op de quilt, spullen zoek, veel in om en om mijn handen enz. Maar je quilt wordt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, ha ja dat van dat schaartje ken ik en van dat vergeten vingerhoedje ook. Ik heb er inmiddels meerdere want ik laat ze overal liggen als ik weer in de gaten krijg dat ik er nog eentje om heb. Je blok voor de bom van Guute is werkelijk schitterend! Wat een mooie stofjes; nooit meer twijfelen hoor! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!