zondag 10 januari 2010

Net geen 1979!!

Het dorp vandaag, waar ik in 1979 woonde. (Woon nu een dorp verderop) Ik heb de foto's van de site van "Omrop Fryslân" geplukt. Deze foto is ongeveer op dezelfde plek gemaakt als de foto van het "koud hé"blogje hier beneden, met de opel kadet, maar dan naar rechts gedraaid.Dus zelfde straat maar dan de bocht om, snappen jullie het nog?
De duinen zijn er minder hoog dan in 1979(geloof ik), maar je kon vanmorgen het dorp slecht in en uitkomen. Dus er is met man en macht gewerkt om het dorp weer wat bereikbaar te krijgen.
Ik weet niet hoe het hier in het dorp is, maar de grote weg is ook slecht berijdbaar met die duinen dus ik blijf lekker binnen.
Ga vandaag maar lekker quilten, er word hier gewaarschuwd dat je beter thuis kunt blijven, nou doen we dat toch gewoon!!!
Allemaal nog een fijne zondag!8 opmerkingen:

 1. Ja, het is me het wintertje wel.
  Bij jullie in Friesland is het nog veel heftiger dan in de Betuwe bij ons.
  Vandaag is ons kleinkind jarig, maar we zijn thuisgebleven, ze wonen in Brabant.
  Och nu kunnen we met onze hobby bezig zijn... Toch...
  Gr.Annelis.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, lekker binnen blijven en quilten! Heerlijk. Hier in Brabant ligt niet zo veel sneeuw als in het Noorden gelukkig maar het dooit hier iets dus zal het wel spekglad worden vannacht. Helaas moet ik er morgen uit, het werk wacht....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we binne dochs "efkes" oare kant Ljouwert west foar dopen fan freunen hun lyst wyfke. Mar it woe net erg flot ride, haha.we ha der in 15 minuten langer oer dien as oars, dus foel ek nog ta.(we keamen op tiid)
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het schijnt in Friesland het ergst te zijn, ook hier in Groningen weer veel sneeuw. Inderdaad weer om lekker te gaan zitten quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wonen we toch in een geweldige provincie he. Ik vind Friesland met dit soort weer altijd op zijn mooist. Vooral als ik op de dijk loop met aan de ene kant het bevroren IJsselmeer en aan de andere kant de prachtige witte weilanden en berijpte bomen. De horizon bijna niet zichtbaar.... genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker binnen blijven. Dat doe ik ook al een paar dagen en ik heb al heel wat gedaan. Hier in het uiterste zuiden is ook een flink pak gevallen. Sinds gisterochtend heeft het bijna aanhoudend gesneeuwd, maar hier waaide het niet zo hard. Een uur of wat geleden is het opgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is maar goed dat vandaag een heleboel mensen binnen zijn gebleven. Dat scheelt een hoop verkeerschaos.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!