maandag 11 januari 2010

Gansjes.........

Ik had deze week een nieuw boek mee genomen van de Bibliotheek. Het boek "Schitterende quiltideeën"van Mandy Shaw. Een super leuk boek met leuke dingen. Er is één nadeel, het is vertaald van het engels naar nederlands. Op zich niet zo erg hoor maar ze hebben de inch ook vertaald. Dus dan krijg je bij de gansjes die ik even uit heb geprobeerd blokjes van 6,3 bij 3,8 cm. En ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar die millimeters, die worden bij mij niet echt nauwkeurig. Dus heb ik het maar omgerekend naar inchen, maar ik vond ze vrij klein. Dus heb ik voor 1 losse gans 1 blokje van 5 inch bij 3 inch gesneden, en 2 blokjesvan 3 inch.
Aangezien mijn echte maandagsgansjes nog even in hun doosje blijven, vond ik het wel leuk om dit uit te proberen. De gansjes komen met de 'vleugels'los te zitten op de lucht. Ik dacht misschien is het wel leuk om vandaag in de gansjes sfeer te blijven en het jullie met foto's uit te leggen hoe ik het heb gedaan. Dus men neemt: 1 blok van 5 inch (Gans) en 2 blokjes van 3 x3 inch. (lucht) Je kunt natuurlijk ook een andere maat nemen.
Vouw de rechthoek dubbel met de goede kant naar buiten, en leg hem op de goede kant van het kleine blokje. De snijkanten boven met de hoeken opelkaar.Leg het andere vierkantje ook met de goede kant op de lapjes.

Stik aan 1 kant voetjebreed een naad, de rechthoek word mee gestikt.Vouw de lapjes open, je ziet dat je de gans in een driehoek kunt flappen.Strijk de naad en de driehoek plat en je hebt een vliegende gans die los in de lucht vliegt.

Zo kun je je meer maken, net als de gewone gansjes om een hele rij te krijgen. Moet zeggen dat het ook weer een leuke techniek is, er borrelt al een idee van wat ik er mee ga doen. Maar ik laat het maar lekker borrelen, want er zijn eerst andere dingen die ik moet doen.
Wat is quilten toch een veelzijdige hobby, met zoveel technieken hé?

Zo, nu nog even met een bakje koffie bij de andere gansjedames langs, en dan moet er eerst maar weer eens wat aan de huishouding gebeuren!!!
Fijne dag allemaal!!!
(Excuses voor de wazige foto's, voor close-up is mijn cameraatje niet zo geschikt, geloof ik.)

9 opmerkingen:

 1. Deze techniek ben ik nog nooit eerder tegen gekomen, ga het zo even proberen. Ik doe zojuist liever gelijk in "het echt", dan snap ik het beter.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. NB.In mijn reactie bedoel ik: "Ik doe zoiets liever gelijk enz"
  Pfpf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die gansjes les maar geef mij toch liever het handwerk.
  Ik heb ooit eens een les gevolgd machinale geesjes,jaren geleden en weet je ze liggen daar nog steeds,ze kloppen aan geen kanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo worden de gansjes weer heel anders. Ben benieuwd of je er nog verder mee gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet doen! Niet doen! ;-))))))
  't Is deze techniek die mij over de gansjes-lijn zou trekken ... lekker snel!
  (Ricky Timms heeft het ook eens uitgelegd)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmm Klaske ik zie niet helemaal hoe je nu stikt als de lapjes op elkaar liggen, diagonaal???? Wel leuk die snelle technieken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!