dinsdag 8 december 2009

Ontdek de bieb

Een paar maanden terug was ik in de bibliotheek,een had weer dezelfde quiltboeken in de handen. Ik had toen een gesprek met iemand van de bieb, dat ik alle quiltboeken van deze bieb al had gehad(Sommigen al tig keer, haha). Toen gaf deze vrouw mij de tip kijk eens op http://www.ontdekdebieb.nl/ en daar klik je catalogus aan, vult quilten of patchwork in, of wat voor onderwerp je maar wilt. En daar komen de boeken die ze in de bibliotheken in Friesland hebben van dat onderwerp. (Ik weet niet of dit ook in de andere provincies is, vast wel zou je denken)Je kunt dan gewoon het boek reserveren, en zij zorgen dat het boek naar je eigen bieb toekomt. Ik vond dit natuurlijk de tip van de maand, en zo nu en dan kijk ik eens even, of er ook nog een leuk boek over quilten is. Vanochtend kon ik dit boek halen, ik heb het al even doorgebladerd en het lijkt me een leuk boek, dus vanavond eerst sporten en dan lekker uitrusten op de bank met "Wild van quilt" van Chea Goossen. Jullie horen er vast nog wel meer over!

Zal nu eerst even aan de slag om zelf biasband/loodband te maken voor het geheime project. Gisteren wou het niet, hoop dat het nu beter gaat!!

10 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige tip.
  Dit boek Wilt van Quilt heb ik toevallig gekregen, maar de tip is zeker de moeite waard, ik ga kijken of dat bij ons ook mogelijk is.

  Groetjes van Annelies.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of dat in jouw bibliotheek kan maar je kunt via Bibliotheek.nl en Zoek&boek kun je ook naar boeken zoeken en aanvragen en naar je eigen bibliotheek laten komen.
  groet Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor deze tip. Ik zal zien of dat ook in Groningen kan. Veel plezier met het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. pech, deze site is alleen voor Friesland...zal bij mijn eigen biebsite eens gaan speuren....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ale quiltboeken ben ik al door bij onze bieb..... Hele goeie tip! Ik kreeg hem toen ik net begon met quilten (zo'n zeven jaar geleden) en het heeft me heel erg geholpen! Zo kwam ik de boeken van Karin Pieterse op het spoor en via haar boeken heb ik het quilten geleerd!
  Dus: gewoon even doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je Blue schiet al lekker op. Ik heb voorlopig genoeg te lzen in mijn nieuwe quiltboeken die ik voor mijn verjaardag gekregen heb. Bedankt voor de felicitaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo Klaske hier vanuit Brabant ook dank je wel voor de tip.Lees ze.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goede tip Klaske. En het boek is geweldig. Tenminste dat vonden wij. Een vriendin van me had het. Ook uit de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat boek heeft Sint mij vorig jaar cadeau gedaan. Vind het erg leuk en heb al wel wat ontworpen, alleen de tijd ontbreekt tot maken. De bieb hier in Veendam krijgt de laatste maanden veel nieuwe quiltboeken. Vast omdat ik de eerder aanwezige boeken steeds weer leende LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hee,wat een goede tip :)
  ik zal eens kijken of het ook voor Overijssel kan

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!