zondag 20 december 2009

1e bezoeker en een rekenwerkje!

Ik vind sneeuw niet fijn als wede weg nog op moeten, dat zal voor iedereen wel zo zijn denk ik. Maar door de sneeuw krijg je toch wel hele mooie plaatjes. Op veel weblogs zijn hele mooie foto's te zien. dus ik hou ze achterwege. Mar deze wil ik jullie niet onthouden.
Deze voederfles zat in het kerstpakket van manlief en is vandaag door de 1e bezoeker(ster) in gebruik genomen.

blokje 21
Heb deze week weer 2 blokjes van de New York Beauty gemaakt. Ik zou ze ook met de machine kunnen maken,maar ik vind het wel een gezellig werkje om op de bank te maken. Ik geloof dat zoiets actief TV-kijken heet. Niet dat ik zoveel van de tv mee krijg, maar toch.

blokje 22
Ik krijg wel eens de vraag hoeveel blokken ik eigenlijk ga maken. Ja daar vraag je me wat!!!!
Ik weet het eigenlijk zelf nog niet eens. Ik wil hem graag voor op de bank maken, voor als er iemand ziek is,of om gewoon heerlijk onder te kruipen. Er ligt één op de bank, die is 125 bij 145. Maar elke keer als je daar onder ligt dan piepen je tenen erbij uit............ En om heel eerlijk te zijn is dat zwaar irritant dus het is zeker dat de quilt langer moet worden. de blokken zijn 20 cm dus reken maar uit.
Ook ben ik er nog niet over uit of ik er een rand omheen ga maken of niet. Hé bah wat ben ik toch eigenlijk een twijfelkont hé?
Ik denk dat ik zowiezo ...............even rekenen hoor.....42 blokken moet maken om een lekker formaat op de bank te krijgen,maar dan moet er ook nog een rand van minstens 30cm omheen.
Maar wil ik geen rand dan moet ik er in totaal 56(waarschijnlijk is ie dan net wat langer) dus ik ga gewoon eerst maar 42blokken maken en dan lekker puzzelen wat het mooiste is. Je kunt de blokken dan op zoveel manieren neerleggen. (Leuk puzzelwerkje voor de kids).En dan ga ik dan wel kijken of er een rand of niet omheen moet.
Nou, ik zal jullie niet langer vervelen met mijn rekenwerk, ik vind het nog steeds een heerlijk werkje om NYB blokken te maken dus ik vind het niet erg om meer te maken . Ja je weet, Eenmaal besmet met het quiltvirus.........................
Iedereen nog een fijne zondag en voor diegenen die de weg nog opmoeten: Wees voorzichtig!!

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige blokjes weer, het plezier dat je eraan hebt straalt er gewoon vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een plezier om naar te kijken weer, die blokjes van jou. Hier ligt nu zo'n 15 tot 20 cm. In Friesland ligt vast veel meer sneeuw maar ik kan me niet heugen dat ik hier in het westen zoveel sneeuw gezien heb. Dochter lief zou een schaats- en slaapfeestje houden maar de schaatsbaan (kunst) is dicht door te veel sneeuw op de baan. En twee dames hebben ons huis niet kunnen bereiken. Ik ben blij dat wij niet weg hoeven en ga aan mijn kerstquiltje werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn wel heel mooie blokken! Het lijkt me heel mooi om er een grote quilt van te maken. Lekker fleurig!
  Geniet van de sneeuw en inderdaad heel voorzichtig als je de weg op moet!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken zijn het weer geworden.
  En leuk dat je voederhuisje al ontdekt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blokken weer en zo vrolijk.
  Zou ik graag onder liggen bij jou op de bank(hihi)
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hé zon'n voeder huisje.
  En de blokken zijn ook weer erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi mooi mooi Klaske. Ik geniet zo van je NYB blokken. leuk gezicht dat roodborstje op de voederplank. Hoe lang zal hij het rijk alleen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh, weer heerlijk NYB blokken er bij!

  En de spanning voor de 23ste is toch ook plezant? Lekker mee kunnen kijken naar andermans pakjes! Ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi de NYB blokken en ik zie dat je er batiks voor gebruikt. Dat is heel verstandig!, want de keuren daarvan verlopen meestal erg mooi.
  Ik deed een poging met normaal bedrukte stof, maar liep toch vast op de kleurencombinaties en heb toen van een paar blokken maar een hobbsbook van gemaakt.
  Inderdaad héél leuk om te maken de NYB blokken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!