maandag 28 september 2009

Mistery van het quiltersgilde

Ja ik weet het , het is hier een beetje rustig, maar jullie snappen natuurlijk wel dat ik bezig ben om "Blue" door te pitten. Ik wil proberen om elke dag minimaal 1 uurtje er mee bezig te zijn anders haal ik de deadline van maart van z'n levensdagen nooit! Ik ben dit weekend wel bezig geweest met de mistery van het quiltersgilde.


Ik heb de top af, maar ik had zo mijn twijfels twijfels. Dit is mijn eerste mistery, maar misschien ook wel mijn laatste. Toen het eerste deel er was , moest ik de stoffen uitzoeken.(Ik heb me aan de kleurwaarden gehouden) Bij de kleuren die stonden aangegeven dacht ik : Ha dat past precies bij de batikstoffen die ik heb(ik hoef jullie niet te vertellen dat ik N.I ben van batik), ik heb er een paar bij gekocht en toen kon het beginnen. Als je goed kijkt op de foto is het midden stuk een ster maar komt door de kleuren niet helemaal uit. Dat vind ik het nadeel van een mistery, als ik het patroon helemaal had, had ik sommige stukjes een andere kleur gegeven. Hier had ik het laatst ook met W. een medequilster over. Zij maakt hem ook en had zoiets van: ik geloof dat ik de ster uithaal en een ander kleurtje gebruik. Maar ikzelf had zoiets van ik maak hem eerst helemaal af en zie dan wel of ik de ster verander. Ik heb de top nu af, en heb hem gisteren op de muur geprikt. (er moet binnenkort toch worden behang geplakt). En ik heb maar zo bedacht ik ga de ster niet uithalen, want eigenlijk vind ik dat dat niet de bedoeling is van een mistery om iets uit te halen. Dan kun je beter wachten dat je alle delen hebt en dan kun je je eigen kleur invulling geven, maar ja dan is het geen misterie meer hé!!!. Ach eigenlijk valt het eindresultaat me niet eens tegen. Maar ik ben nog wel in dubio welke kleur bies ik erom heen doe, welke kleur zouden jullie erom doen?

14 opmerkingen:

 1. ik vind em heel mooi en apart..zou em lekker zo laten en als bies die donkere kleur die er in zit gebruiken..
  succes !!
  groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem wel erg mooi geworden. Ik kan die kleuren niet helemaal beoordelen maar volgens mij zit er donkerpaars in, kun je daar geen rand van maken? En dat van dat doorpitten ken ik, iedere dag een vast gedeelte dan is het tenminste te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou ook de donkere rand gebruiken en dan misschien met een donkere draad quilten.
  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat je gelijk hebt, wat met het mysterie bedoelt. Je moet altijd maar afwachten wat het wordt. Het patroon valt of staat met de kleuren die je kiest en dan moet je maar afwachten wat het uiteindelijk wordt.
  En ik zou kiezen voor een donkere, brede rand zodat het middenstuk met zijn mooie kleurtjes eruit springt. Toen ik je quiltje zag dacht ik meteen aan rood. Misschien kun je je quilt op een lap spelden en ophangen. Zo kun je goed belijken hoe het wordt. En als het niet bevalt, of je twijvelt, gewoon een andere kleur proberen.

  Succes.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is wel mooi. Ik zou zelf ook een donkere rand gebruiken. Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dnek ook dat ik een donkere rand erg mooi vind succes met beslissen Hij wordt vasr wel erg mooi.
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Klaske,
  Ik vind hem wel erg mooi geworden maar ik krijg het idee dat geel ook heel mooi kan lijken. Maar misschien heeft de rest wel gelijk en is donker ook leuk. Maar dan lijkt ie wel heel anders.
  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ook ik zou voor een donkere rand kiezen. En hij is best mooi, in het echt denk ik nog mooier dan op de foto. Maar je hebt gelijk over mysteries: je weet nooit wat het wordt, ik heb ook nog nooit een Quiltnieuws Mystery gemaakt, hoewel ik iemand ken die die met de huisjes in de hoeken heeft gemaakt die heel mooi is geworden. Maar je moet je denk ik wel houden aan de kleurwaarden die opgegeven worden. Maar dat heb je misschien gedaan, daar heb ik geen idee van.
  Met een mooie rand erom heen is hij vast erg mooi, ik ben benieuwd om hem te zien als hij af is. Wel showen, hoor.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een mooie quilt worden, zelf zou ik een zwarte rand kiezen lekker sterk contrast met de rest en het laat de felle kleuren mooi uitkomen. knap dat je elke dag een uur gaat doorpitten! Dat vraagt veel discipline maar het schiet wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is toch een mooi vrolijk blok geworden. Ik ben het met de meeste dames eens wat de rand betreft. Een donkere lijkt me het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie wel een ster hoor!
  Zou ook gaan voor een donkere bies maar de tip van Marjolein pas ik soms ook toe bij twijfels. Gewoon even uitproberen op verschillende kleuren stof voor de bies

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Klaske,

  Ik zou voor de blauwe kleur gaan, die je ook in de quilt gebruikt hebt. Vooral geen nieuwe kleur toevoegen.

  succes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo dames bedankt voor de adviesen. Het word er niet gemakkelijker op,maar gelukkig hebben we allemaal een verschillende smaak, anders zou de wereld wel heel erg saai worden. Ik denk dat ik er een rooie rand om ga maken, de blauw heeft ook wel iets maar daar heb ik niet meer genoeg van .Het eindresultaat laat ik jullie zien als hij klaar is, moet eerst een naaimachine regelen die kan meanderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat je een hele goede keuze hebt gemaakt. Rood had ik nog niet aan gedacht maar die past wel heel goed erbij. Suc6.
  Wel laten zien als ie klaar is hoor

  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!