zondag 24 mei 2009

Rondje Noord

Gisteren ben ik met quiltvriendin R. naar Leens geweest naar Landgoed Verhildersum. Er waren allemaal handwerktechnieken zoals weven, breien borduren, een heel klein beetje quilten( de hexagonnetjes waren heel erg leuk, die van mij liggen er ook nog.)
Vloedgraven uit Staphorst waren er met allemaal Hollandse en staphorster lapjes. Ook Wereldmodewinkel "Sari" uit Kollum was er. Maar eerlijk is eerlijk het viel R en mij eigenlijk wat tegen. Ja wat wil je ook, allebei een voorkeur van het quilten en dan wil je het liefst die dingen tegen komen die met het quilten te maken hebben. Dus na dik en uur (misschien iets later) haden we beide zoiets van: Zullen we nog een quiltwinkel opzoeken? Zogezegd zo gedaan. Maar toen we naar de auto liepen bedacht ik dat ik niet eens foto's had gemaakt dus hier een foto van het parkeerterrein, waar het toch aardig druk was. Willen jullie nog meer foto's zien moet je even bij Conny kijken, die heeft hele mooie foto's gemaakt. Ik kwam Conny daar tegen, en het is toch wel heel leuk om met een medeblogster kennis te maken, dan zie je ook wat voor iemand er achter een blog zit. Het was leuk je te spreken, Conny!!
We zijn naar het Quiltkabinet gereden, waar we stofjes hebben uitgezocht om een glas in lood te maken. R wil iets voor boven de bank en hebben afgesproken om samen een g.i.l te maken. Ik heb 2 batiklapjes mee genomen want thuis heb ik meer batik (voor NYB) maar die kan ik hier ook voor gebruiken. En ik doe voor het eerst mee met de verjaardagslijst van het prikbord, waar ik aangegeven heb dat ik batiklapjes leuk vind. Het duurt niet lang meer dat ik jarig ben dus ik wacht even af wat ik krijg. Lijkt me wel heel erg leuk als er op je verjaardag allemaal van die zachttte vlopjes op de mat vallen.Ook heb ik nog wat achtergrond stof gekocht want met de CWDQ en de Shabby Rose vliegt dat uit de kastZo dat was een heel verhaal maar het zal deze week rustig zijn op mijn blog. DD doet mee aan een uitwisselingsprojekt met een school uit Kiel, en nu krijgen we deze week een duits meisje als gast, dus dat word over de grens spreken. Ben erg benieuwd hoe het allemaal verloopt, ze hebben het deze week druk en dan ook nog een andere taal spreken!!!
Fijne zondag allemaal! Auf wiedersehen!!

3 opmerkingen:

 1. Hoi KLaske
  Wij hadden net als jij het met een klein uurtje wel gezien bij de textiel dagen. Maar wij hebben nog uitgebreid de borg en tuin bekeken en een heel mooie foto- en schilderijententoonstelling bij de museumwinkel. Leuk dat jullie nog geslaags zijn bij het quiltkabinet, erg leuk winkeltje....Leuk om je gezien te hebben! Succes met jullie Duitse gast deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Klaske, jammer dat het een beetje tegenviel. Maar jullie hebben het vast wel gezellig gehad! Je komt morgen maar even voor je strijkijzer. Ik heb de nieuwe quiltmania ook voor je klaar liggen. Bis Morgen! Grussen (die mooie duitse s zit niet in het alfabet) von Jellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes en veel plezier met je Duitse gast.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!