donderdag 28 mei 2009

Paperpiecing

Zo, hartige taart in de oven, het ruikt hier heerlijk, krijg er honger van. Maar jammer genoeg is hij deze keer niet voor ons. C. (DD)en onze duitse gaste M., een lief rustig meisje, hebben vanavond koud buffet op school ter afsluiting van het uitwisselings projekt. Iedereen moest iets meenemen wat ze thuis graag eten en de keus is hier op de hartige taart gevallen.De week is goed verlopen. De 1e dag ging wat onwennig, want ja die taal hé! Maar we moesten allemaal wat los komen, maar het is goed gekomen de duitse,engelse, nederlandse en natuurlijk friese woordenvliegen hier door elkaar over tafel, maar maakt niet uit we begrijpen elkaar. En dat is natuurlijk het belangrijkste van communiceren! Het meisje is soms wel wat verdrietig omdat ze haar ouders mist, en dat is niet zo vreemd natuurlijk, je komt in een huis met 4 vreemde mensen en die ook nog een vreemde taal spreken. Maar goed we hebben zo goed mogelijk geprobeerd haar te troosten en ik hoop dat het geslaagd is. We hebben een gezellige week gehad en morgen gaat ze weer naar huis. Eigenlijk is 4 dagen te kort want we spreken nu vloeiend FRENNEDU!!!

Maar goed, hartige taart in de oven en ik even lekker bezig met CWDQ, ik heb voor het eerst ge-paperpieced op papier. Dus het blok gecoopieerd, en met de naaimachine genaaid. De vorige keer heb ik het op luierinlegvel gedaan en met de hand. Het ging wel lekker snel, maar jonge,jonge wat een gepriegel om het papier er af tehalen.Weet nog niet hoe ik de volgende keer doe. Ben eingelijk wel benieuwd hoe jullie het doen, op papier of luierinlegvel, of iets anders natuurlijk of een andere manier. Ik hoor het graag!!!

Nu eerst maar eens even kijken of de taart is gelukt!

5 opmerkingen:

 1. Ik doe het op luierinlegvel, gekocht aan de rol en dat laat ik gewoon zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo KLaske
  Leuk dat jullie het FRENNEDU noemen, ik noem mijn taaltje hier in Zweden "Swengleska" grinnik, omdat ik ook 2 talen door elkaar haal.
  Maar zo maak je wel nieuwe woorden, grinnik. Toch wel speciaal dat jullie zo een meisje in huis hebben,jammer alleen dat ze heimwee heeft!
  Maar als ze 4 weken bij jou is geweest met zo te lezen veel gastvijheid wil ze steeds en steeds weer terug komen.
  Als ik met luiers werk laat ik het zitten, werk ik met het papier uit de printer dan helaas moet het er af, want dat is te stug.
  Ik hen sommige blokken op de hand gedaan en eigenlijk gaat dat sneller dan op de machine, maar omdat ik er geen quilt van ga maken!!!! heb ik nu alles in een album en laat het dus zitten!!!
  En leuk dat jou vuilnisbak er net zo uit ziet als die van mij, jij in Friesland ik in Zweden.
  Stuur me even een foto dan plaats ik die erbij.
  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het nog aan het uitproberen. Op zich vind ik de luierinlegvel wel prettig.
  Fijn weekend.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik werk op luierinleg die ik gewoon laat zitten. Het is zo dun dat je er verder geen last van hebt, vind ik.
  Taart gelukt? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lena@ de taart viel in goede aarde!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!