maandag 23 februari 2009

The Civil War Diary Quilt

Gisteren met mijn moeder naar handwerkbeurs in Zwolle geweest, toen we thuis kwamen bleek dat ze wel een heel heel heel rustig dagje hadden gehad allemaal, ook Kitty, die heeft de hele dag voor pampus gelegen op mijn friese quilt.
Hoe vinden ze het plekkie daan weer he? De quiltnaald zit er zelf nog in, en hij ligt klaar zodat ik elke avond even kan quilten, al is het maar een kwartierje,maar jullie begrijpen wel dat daar gisteravond niks meer van is gekomen, want meneer, sorry mevrouw bleef rustig liggen.
De rest zat achter de pjoeter of las een boek en DH was heftig aan de gang achter het gasstel, wat heerlijk toch dat manlief niet de beroerdste is om het eten klaar te maken als ik een dagje weg ben geweest.Super.


Ik had al tegen mijn moeder gezegd dat als ik het Civil War boek tegen kom dan neem ik het mee.Het boek "Civil War Diary Quilt", is geschreven door Rosemary Youngs, en gaat over dagboeknotities van 10 vrouwen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (12 april 1861) en en er zitten 121 quiltblokken in het boek.
Ik ben de laatste tijd veel CWD quilts tegen gekomen op bepaalde weblogs en het lijkt me leuk om een langdurig project te hebben. En het is leuk om een quilt te maken met een verhaal erachter.

Maar zoals jullie op de foto zien ben ik hem tegen gekomen. De lapjes linksboven in de hoek vind ik zo'n fantastisch stofje, dat heb ik in haast alle blokken van mijn sampler wel gebruikt, en ik gebruik het ook voor de sterren in de tussenbanen.

Vorig jaar vond ik de meeste stofjes voor de sampler in onze vakantie in Staphorst bij http://www.quiltpalace.nl/, en nu stonden ze op de beurs en daar hadden ze deze stof nog en het CWDQboek ook, dus deze waren voor mij.
Toen hebben we nog wat rond gesnuffeld, en heb ik 5 stofjes meegenomen voor mijn nieuwe project.
Het kriebelt heel erg maar ik heb met mezelf af gesproken dat ik eerst mijn top van de sampler afmaak voordat ik hier het eerste blokje van maak!
Normaal hou ik me wel aan mijn afspraken, maar of ik dat deze keer kan?
Mijn moeder heeft eindelijk na jaren toch haar Ot en Sien borduurpakket gekocht, heeft ze eindelijk weer een leuk werkje.
Maar genoeg gebabbeld voor vandaag, de vakantie van de kids is weer voorbij en ik moet weer aan de poets want dat is er vorige week wat bij ingeschoten.
dat krijg je als je een web-log begint)

Ach eerst maar koffie en dan maar poetsen.

7 opmerkingen:

 1. Alweer een liefhebber van de civil war.... En mooie stof heb je uitgekozen...... En ook al je andere werk is super mooi. Ook van kleur.... En tja... dan de kat he... quiltsters en katten dat schijnt toch iets te zijn dat samen gaat. Misschien het gevoel van gezelligheid dat beiden ons biedt????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als grote CWDQ fan kan ik je van harte aanbevelen om snel te beginnen maar ik heb grote problemen met stoppen op dit moment; misschien toch beter eerst je sampler afmaken. Die is ook te mooi half af in een kast te belanden. Je stofjes zien er erg mooi en geschikt uit.

  Ik vraag me wel af of ik de enige quilters ben die ver uit de buurt van katten blijf. Ze vinden mij altijd erg aardig maar ik ben er erg allergisch voor. Bij deze quiltster dus alleen katten van stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry voor de typefouten. Mijn pc reageert heel traag en slaat soms letters over. Hoop dat dit berichtje wel goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moai hjear Klaske,sa wol dear Jeane nochris meitsje, (lyk as oare moaie wurkjes;) )
  groetnis Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allereerst natuurlijk gecondoleerd met het verlies van jullie pake ook al heeft hij een mooie leeftijd bereikt. Het blijft toch een verlies he, iemand die er eigenlijk altijd was is er opeens niet meer. Jullie hebben een mooie herinnering, met gevoel, in de vorm van het kastje. Gelijk maar even de rest van je blog gelezen, want ik was er nog nooit geweest. Ik voeg hem toe aan mijn lijstje! En inderdaad, wat een geluk dat er zonen zijn om ons te helpen met al die moderne apperatuur. Iedere keer als ik denk, dat ik alles onderde knie heb zijn er weer nieuwe mogelijkheden waar ik behoorlijk van in de war raak. Ik begrijp dat je in Friesland woont, in de buurt van Cornwerd (Makkum)?Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Klaske, bij mij zijn bijna alle projecten langdurig...(meestal na een vliegende start)maar uiteindelijk komen ze over het algemeen wel een keer af. Leuke blog; ik ben een beginnend bloglezer maar het werkt inderdaad verslavend; kom zeker nog eens langs.
  ps: wat betreft dat poetsen: als je er wat langer mee wacht heeft het veel meer effect!
  groetjes, Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Dorien
  het poetsen had wel effect hoor, want ik quilt liever dan dat ik poets.
  leuk dat je nog eens langs komt, raak je misschien zo verslaafd dat je zelf ook een blog begint.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!