woensdag 25 februari 2009

Boerenbont

De pake (opa) van DH is een paar weken terug op 97 leeftijd jarige overleden. Hij woonde sinds een paar jaar in het bejaarden huis, en zijn woning moest vlot leeg gemaakt worden want volgende bewoner was er alweer. Toen kwam de vraag of wij nog wat van pake wilden hebben, anders gingen er bepaalde spullen naar de kringloop.Ik had zoiets van ja het theekastje van pake en beppe(oma).Als iemand anders het niet wilde tenminste. DH vroeg :"weet je dat zeker? Het is niet een bjusterbaarlik mooi kastje". Maar ik had zoiets van:Wij sparen boerenbont,mooi,nieuw oud, soms met een scheurtje, meestal nemen we 1 ding van een vlooien/rommelmarkt mee.(Als we er een leuk prijsje van kunnen maken). Nou had ik in dekeuken een klein buffetkastje, waar het boeren bont niet allemaal meer in paste.(eigenlijk was ik er ook wel wat op uitgekeken!).En dan kon het boerenbont mooi in het theekastje.En mijn wens was dat ik een plank in de keuken kreeg, waar ik mijn naaimachine op kon zetten,en dat alles staan kan blijven staan/liggen.Hoef ik niet meer de keukentafel op te ruimen. Het is een heerlijk heid!

DS kon zich hier wel in vinden, en riep direkt dat de pjoeter er dan ook mooi op kon. Zo gezegd zo gedaan, ik heb een plank in de keuken, waar naaimachine en pc naast elkaar staan(of dat nou zo'n goed idee is,hihi) en mijn theekastje staat te pronken in de kamer.En nee het is geen bijzonder kastje, maar voor mij(ons) wel. Het idee dat het kastje minstens 70 jaar bij pake en beppe in huis heeft gestaan, en waar, als we bij pake (beppe is ong. 13 jaar geleden overleden)op visite waren zelf de gebaksbordjes uitpakten, geeft me best wel een gevoel wat ik niet goed kan beschrijven. Ik denk dat de meesten mij wel snappen.

Kon het niet laten, ben toch maar begonnen met het 1e blokje van Civil War. Het blokje heet Alarming Conditions. Toevallig was dit blokje in dezelfde kleuren, als de stof die ik heb gekocht, maar ik denk niet dat ik die kleuren van de blokken in het boek aanhoud.Ik dacht CWD kan mooi s'avonds bij de TV en dan kan ik s'middags als ik het huis aan kant heb wel achter de naaimachine voor de banen en de sterren. De sampler maar snel afmaken, en dan kan ik met de sprei voor mijn ouders bezig. Heb daarvoor een nieuw idee, maar daar vertel ik later wel eens over.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Klaske, jammer dat is ver weg. Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo klaske,
  Ik weet zeker dat iedereen wel snapt waarom je dit kastje in huis hebt gehaald, je boeren bont servies staat er ook geweldig in.
  Mooie kleur voor je Civil War blok ga je hem helemaal in paarse tinten maken?
  Fijne avond Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi kastje...moest wel grinniken toen ik de spin ernaast zag zitten.
  Voorjaar denk ik!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!