vrijdag 30 maart 2012

Ik had me bedacht....

Maar ik als eeuwige twijfelkont, begin ook weer te twijfelen....

Ik had mijn 24 Dear Jane blokjes al eens bij elkaar gelegd, en ik vond eigenlijk dat het toch best wel een beetje druk geheel werd met de roosjes op de cremekleurige stof...

Dus ik heb vorige week crêmekleurige achtergrond stof gekocht, en direct maar 3 blokjes gemaakt...
Maar als ik de blokjes erbij leg, vind ik het crême eigenlijk best wel weer wit....

En eigenlijk vind ik deandere blokjes niet eens zo druk lijken als je ze zo bij elkaar ziet..
Dus ja, wat ga ik gebruiken als lichte achtergrondstofjes? De crêmestofjes, of de beetje donkerder crème met roosjes, of zal ik ze maar gewoon door elkaar heen gooien?
Ik geloof dat ik maar voor de laatste optie kies..
En dan de sashing van een  lichte crêmestofje...
Wat hadden jullie gedaan? Ik hoor het graag!!!!

Ik dacht dat te teller op 24 stond, maar toen ik om mijn blokkenrol zocht blijken er nog 2 kant en klare blokjes in te zitten, ook niet gek hé?!
En één die voorgeknipt is, dus laat me die dit weekeind maar eens afmaken......

Noflik wykein

22 opmerkingen:

 1. Ik zou voor lichte sashings kiezen, ik heb zelf ook lichte en donkere stoffen door elkaar al heb ik om het wat rustig te maken ook lichte achtergrondstof zonder kleur maar wel met verschillende prints en motiefjes. Succes met beslissen. Het wordt wel erg mooi met al die rozenstoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moeilijk om advies te geven. Inderdaad dat lichte is wel erg licht in vergelijking bij de rozenstof. Ik vind het trouwens wel erg mooi met die rozen, is weer eens wat anders. Ik sluit m e aan bij Guusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I choose the light sashing but bothfabrics are very nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lichte stof met een klein werkje of bloemetje, lijkt mij wel mooi
  Noflik wykein
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou voor juist een creme stofje gaan voor de shasings dan kunnen alle witjes en creme stofjes er gewoon bij of daar zou je eens over na kunnen denken een mooie donkere rode kleur . zou ik ook prachtig vinden .

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou voor de lichte sashings gaan.
  Heerlijk dat jij ook zo'n twijfelkont ben, ik heb dat ook altijd, maar ben dan ook een weegschaal.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hetzelfde probleem met mijn FW blokken. De lichte zijn ineens wel erg licht. Ik ben er zelf ook nog niet uit dus kan je geen raad geven. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  Ik zou ze gewoon door elkaar gooien, dus lichte en de donkere maar de sashings zou ik niet heel erg licht kiezen. Je hebt ze nu op een donker ondergrond liggen en eigenlijk vind ik dat wel mooi, kan ook nog best een tint (of meer) lichter maar heel licht zou ik eerst moeten zien. Eigenlijk heb je niks aan al die raad hè? zoveel hoofden zoveel zinnen.
  groeten en een dijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ziet prima uit,zo ook met het licht in,en ja op foto ziet het ook anders uit,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu liggen die 3 blokken met lichte stof precies bij elkaar, ik weet niet of dat moet, maar ik zou ze tussen de andere mengen. Dan krijg je misschien wat meer afwisseling en kiezen voor een lichte crème sashing.
  Ze zijn wel mooi de blokken, hoor en jij vindt ze te druk...?! (grapje).
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oan my hast neat. Ik fyn dyn blokjes moai. op it iene komt it patroan skerper ùt, mar dat is net minder moai as dat oare...
  ik hoopje dast bettere tips krijst as dy fan my ...
  noflik wykein

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is een moeilijke, vooral omdat de ene keer de ene variatie mooi is en de ander keer de andere variatie.
  Had een mens maar niet zoveel dagen met verschillende "kleurgevoelens".
  Ik ben ook nog niet uit mijn eigen Blocks from the Past, dus helaas zul je het zonder mijn advies moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je ziet er helemaal niet als zijnde een een twijfel-kont !
  Maar ja , welke quiltster kent dat gevoel niet ???
  Mijn advies : gewoon door elkaar gebruiken , het wordt pas ècht zichtbaar hoe het is als ze allemaal klaar zijn , en dan vallen de meeste bezwaren van voorheen weg !! Sterkte , Rini.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is soms lastig, laat het nog even zo liggen, slaap er een nachtje over en het belangrijkste ga gewoon op je gevoel af ! ! ! SUCCES.

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Klaske,

  Sorry, ik lig achter met de blogs te lezen. Dat was een gezellig dagje uit met skoanmem zo te zien aan al die mooie foto's. De foto met het kussen erop is die gemaakt door je skoanmem? Want dat lijkt op hardanger wat mijn moeder ook een tijdje heeft gedaan.
  Over je probleem van de witte/creme stof hier een tip van mijn skoanmem. Lig de stof in een kom met sterke koffie en doe het in de magnatron voor een aantal min. en je hebt een mooi oud uit ziende stof. Zij heeft het ook gedaan bij haar rozen quilt.De blokken zijn al heel mooi.

  gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zou beide kleuren gebruiken, en dan lichte sashings. In mijn dear Jane heb ik heel veel kleuren ecru gebruikt en het wordt door de sashings ikn één kleur (licht ecru) dan toch een geheel hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aan mijn advies heb je niet veel want ik twijfel net zo als jij. De eerste blokken zijn inderdaad wat druk maar een lichte sashing 'kalmeert' alles weer (denk ik). Maar donkere sashings kalmeren ook (denk ik). Ik zei het al: aan mij he je niets!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmmmm ik twijfel ook altijd zo. Maar ik denk dat ik ze door elkaar zou hutselen en een lichte achtergrond. Hij wordt wel super mooi hoor! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 19. prachtige blokjes, zoals op de bovenste foto vind ik ze erg mooi en dan zou ik voor een cemekleurige sashing kiezen,maar ja wie ben ik (LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk, iedereen vind iets anders, of juist niet?? Het lijkt me steeds moeilijker worden met zoveel meningen. Dus ik houd lekker mijn mond en kijk gewoon wat het wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. klaske,het wordt een moeilijke bevalling, wel mijn advies is deze waar ik altijd op af ga namelijk, mijn buik-gevoel, en wees gerust daar heb ik het altijd bij het juiste eind gehad.
  Het wordt een prachtquilt daar ben ik zeker van. Nog een fijne avond en ik ben in gedachten bij je , ga ervoor klaske, dikke knuffel Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hihi, het is nooit goed wat je bedenkt, het kan altijd mooier. Soms moet je dan toch maar gaan wat je in gedachten had... ik vind het mooi! En heerlijk druk hoor die blokjes, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!