zondag 9 januari 2011

Nearly Insane

Naar aanleiding van een reactie van Christine over de Nearly Insane, die eigenlijk voor een ander bedoeld was maar ook voor mij van toepassing was(Snappen jullie het nog?)
 Een blogje over mijn N.I......

Fuchsiarose/donkerrose
Hij maakt me NI gek, want hij ligt ergens heel erg verwaarloosd te worden net zoals veel andere quiltprojecten van mij *Ü*......

Donkerblauw
(Ik zit geloof ik in zoals men noemt een quiltdip, misschien komt dat we;l door die vele projecten , zodat ik niet meer weet waar ik eerst of laatst aan moet beginnen;-)))

Geel
Maar goed, vanmiddag maar even de blokjes erbij genomen, tot nu toe 12 stuks.
Gifgoen
Ik wil de blokken graag op de quilt-as-you-go-manier in elkaar zetten, dit heb ik nog nooit gedaan dus wil ik dat ook eens proberen...
Maar ja dan moet ik eerst weten wat voor kleur ik voor de sashing ga gebruiken....
Donkerpaars
En dan is Picasa wel handig om kleurtje uit te zoeken....
Ik geloof dat ik mijn favoriet heb gevonden, jullie ook?

Nog in fijne zondag..

Is er misschien ook iemand die weet hoeveel stof ik nodig heb voor de sashing???

30 opmerkingen:

 1. Ik zou zo niet kunnen zeggen wat voor kleur je zou kunnen nemen. Moeilijk. Mijn N.I. ligt even stil. Echt geen tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. voor mij de rode of de zwarte. doet de blokken goed uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou voor de zwarte sashings gaan.
  De mijne ligt al een hele tijd op kant.Denk dat ik het bij deze blokken ga laten en hem zo aan elkaar zet,als ik even tijd heb.LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de kleur er maar even bij gezet, de zwart die jullie bedoelen is donker paars...
  Waarschijnlijk niet goed te zien op het beeldscherm...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou gaan voor rood op paars, die vind ik het rustigst overkomen! Maar ook alle andere kleuren passen er goed bij, het is ook maar net waar je 'm gaat hangen of voor gaat gebruiken. veel plezier in ieder geval met het aan elkaar zetten van de top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga geen keuze bekend maken, dat is aan jou. Wat mij vaak helpt is alles een dag op de vloer te leggen met een gekleurde stof er onder. Elke keer dat je erlangs komt, kijk je er weer naar en schrijf dan op een velletje papier wat je emoties daarbij zijn. Met 6 of 7 kleuren ben je wel een weekje bezig, maar laat je niet opfokken door een NI.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Klaske,

  Bedankt voor het doorsturen van het berichtje. Deze was inderdaad waarschijnlijk voor mij.
  Gisteravond zag ik het echt niet meer zitten, maar na een goede nacht slaap ben ik vanochtend toch weer begonnen. Ik laat me niet inpakken door een stel gekke lapjes :).

  Jouw NI wordt ook heel erg mooi. De kleuren zijn prachtig. Als sashing vind ik de gele stof heel fris. Ik vind zelf het bepalen van de sashing ook heel lastig. Het is toch heel bepalend voor het totale plaatje. Hoeveel stof je voor de sashing nodig hebt? Als je het boek volgt dan heb je 4 3/4 yards nodig voor de sashing en 1/2 yard voor de cornerstones. Ik vind persoonlijk de sashing in het boek wel heel breed. 2 1/4 inch is wel veel. Alleen als ik dan de sashing weer dunner maak, dan komt de zigzagrand weer niet uit. Dilemma. Daar moet ik nog eens grondig over nadenken.

  Veel plezier met je NI. Binnenkort ga ik ook genieten. Als het eerste blok klaar is.

  Gr. Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou persoonlijk gaan voor de gele sashings. Daar springen de blokken qua kleur echt uit (houd ik van.

  Hij wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zonde om ze zo te laten liggen, ik heb ook teveel omhanden daarom ga ik eerst een heleboel afmaken dit jaar en misschien ook wel volgend jaar zodat ik weer bodem heb. Succes met het kiezen van de kleur voor de sashings. Ik vind het zo moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahummmmm te veel projecten....Heb ik geen last van hoor ;-)
  Geintje.....
  Maargoed dat is het lot van als je teveel té leuk vind om te doen.

  Tja die kleuren, ik hoop dat je je eigen smaak af gaat want het is jouwwww quilt.
  Ik kan slechts zeggen wat ik mooi vind, paars of rood vind ik het "warmst" maargoed zoals ik al zei mijn quilt is het niet

  Succes dr mee
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn NI heeft me gevloerd, of is het andersom? In ieder geval ligt hij al een half jaar in de kast en misschien mag hij er dit jaar eens een poosje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een super kleurijke NI quilt. Ben nooit op samplers maar nu ik dit zie met deze kleuren gaat het kriebelen, hihi!
  Veel succes, je komt er vast wel uit met de kleur van de sashing want je andere kleurgebruik is ook super!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou voor de donkerpaarse kiezen. De kleuren passen mooi bij elkaar. Succes met het kiezen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Och jeetje met al die antwoorden schiet je dus ook niks op; iedereen vindt weer iets anders mooi.Gelukkig heb je al een favoriet > lekker aan vast houden! Ik vind de donkerblauwe het mooist, maar ik ben geloof ik de enige. Ben benieuwd wat jouw favoriet is... En lekker weer verder gaan hoor, hij is veel te mooi om te laten liggen (ha, ha zei de vrouw die nog steeds de rozencolourfull onafgemaakt in de kast heeft liggen) Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Klaske ...er zijn een paar die erg mooizijn,maar mijn favoriet zou de d.paarse zijn...
  succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De eerste of de laatste. Beide vind ik mooi maar de uitstraling is anders. Veel succes met kiezen, hij wordt hoe dan ook prachtig. Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou voor paars gaan, maar ja, paars is nu eenmaal mijn kleur.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Klaske
  Een dip hebben wij allemaal wel eens maar je moet die blokken echt niet laten liggen dat zou toch jammer zijn.
  Veel succes.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik denk dat we allemaal veel te veel hebben liggen, ik heb mijn NI gebruikt voor een tas voor een van de kleindochters en heb er ook nog een fototoesteltasje bijgemaakt en nu laat ik het gewoon even rusten, net als de CWDQ en laat ik me niet gek maken......geloof ik ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Donker paars natuurlijk. Ik heb de SBS van felle kleuren gemaakt met d.p. sashings en rand. Zo mooi. Hij staat op mijn blog op 1 jan. 2010. De foto is niet echt geweldig want alles lijkt blauw maar het geeft je misschien een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik kies de paarse, succes met je NI project, je krijgt vanzelf wel weer inspiratie om verder te werken aan dit project.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoewel geel absoluu mijn kleur niet is, vind ik hem hier heel mooi bij staan. Je wordt lekker geholpen zo, ieder een andere mening. Dat maakt onze quilts natuurlijk ook zo uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja nu kan ik ook nog wel een voorkeur uitspreken, maar hou je gewoon aan je eigen favoriet. Mijn N.I. is nog nooit verder gekomen als 21 blokjes.
  Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete kleur is voor de sashings van deze quilt. Hoe je de hoeveelheid stof makkelijk uitrekent? Doe ik altijd met EQ(nu)7. Even de groote van de blokken, sashings, de naad en quilt ingeven en het programma geeft aan hoeveel stof je nodig hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Paars of de donkerroze. Eén van de andere kleuren zou afbreuk doen aan de kleuren die je gebruikt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. moeilijk kiezen........ligt ook een beetje aan het seizoen....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ik persoonlijk zou kiezen voor de rode of donkerpaarse, maar ja... dat is mijn mening... + hangt ook af van je interieur en dergelijke, maar alvast veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Och wat zonde dat ze zo maar liggen. Ga je nog meer blokjes maken of laat je het bij deze 12. Het zou wel mooi zijn als voor velen van 'ons' 2011 het jaar van de afgemaakte projecten word. Dan kunnen we hierna weer lekker nieuwe dingetjes maken. Vind alle voorbeelden die je gemaakt hebt met de achtergrondkleurtjes erg sprekend. Zou zelf toch in een winkel gaan kijken wat voor soort / kleur stof het mooiste is. Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Goh... jeetje ik geloof dat het allemaal kan, alleen wat jij het meest vindt passen daar waar die komen mag...succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk om zo met Picasa de juiste kleur uit te kiezen. Hoeveel je nodig hebt voor de sashings, ik heb geen idee maar het is wel uit te rekenen! Mail me gerust met het aantal blokken, hoe in elkaar, hoe groot de sashings en ik reken het zo even voor je uit. Lastig om in een blogje te doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!