zondag 7 maart 2010

In de planning..

Vrijdag hebben we een hele leuke regiodag gehad. Ongeveer 140 quiltende dames bij elkaar, dus ik denk dat je je er wel iets bij voorstellen kan. Het was een superdag, maar wil er eigenlijk niet teveel over vertellen, want vrijdag is er weer een regiodag . Zo blijft het ook nog een verrassing voor diegene die er dan naar toe gaan. Als je bij Willeke kijjkt, zij heeft al wat foto's en een verslagje staan op haar weblog. Wel heb ik Anneke van lapkesguodensafuorthinne in het echie getroffen. We hebben een super gezellig gesprek gehad en afgesprolen om binnen kort eens bijelkaar te komen......Lijkt me erg gezellig. Je snapt natuurlijk dat er na zo'n weekje eerst weer wat in huis moet gebeuren, dus van de week eerst maar eens achter het stof aan, en als ik dan het huis aan kant heb en dan heb ik nog wat werkjes in de planning. Moet zeggen dat ik dit de leukere werkjes vind maar goed zo nu en dan moet je eens goed door je huisje, hoort er ook bij hé?!Anders word het zo'n bende.....

En als het huis dan weer blinkt dan eerst maar weer eens blokjes voor de CivilWar Diary quilt maken, want de tijd vliegt, en voor dat je het weet is het de 14de........

Ik ben blij dat we met een ploeg webloggers de 14de een update doen, want anders was ie aan de kant komen liggen ben ik bang. Dus het updaten met anderen is een leuke stok achter de deur.
Maar ik heb vorige week ook textielverf gekocht van stof tot verven. Ik geloof dat dat voorheen Dreamline was. Ik heb dit nog nooit eerder gebruikt, maar lijkt me erg leuk om te doen.
Als het nu slaagt lijkt het me leuk om de Nearly Insane daar verder van te maken.
Maar goed, van de week eerst maar eens experimenteren, dus als er iemand is die het vaker heeft gebruikt en tips en wetenswaardigheden voor me heeft....... Dan hoor ik het graag!!
En als ik dan nog tijd over heb, kan ik dan mooi de blokken van Guute's bom afmaken. Het eerste blok van deze keer is al haast klaar, het andere blok zit al op de achterkant van mijn piepschuim.
Nou vandaag gaan we eerst genieten dat het zondag is, het zonnetje schijnt dus het is heerlijk om even een wandeling te maken, en dan zien we morgen wel weer.
Allemaal een fijne zondag....
En als er iemand is die mijn blog leest en over de ervaringen met de textielverf kan vertellen............heel graag........

12 opmerkingen:

 1. Ja, ik kan dat, het is heel verslavend, zoals je op mijn blog hebt kunnen lezen heb ik ermee gesneeuwverfd (bestaat dit). Ik los de verf op in water, de beschrijving zit bij het pakket. Ik doe eerst water in een emmertje en doe daarna het verfpoeder erbij, deksel erop en even schudden. dit kan je lang bewaren! Met een pipet kun je later verf opzuigen. Mail me als je vragen hebt, of mail Lia van stof tot verven, ze is meestal erg snel met antwoorden. http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Klaske,

  Nee, van stof verven heb ik geen verstand. Maar ik heb wel gehoord dat het verslavend kan zijn, zoals je al bij Aart kunt lezen.
  Wat leuk dat jullie een fijne regiodag gehad hebben. Ik ga straks even kijken bij Willeke en dan meteen een "blogrondje" maken.
  fijne zondag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dagje hebben jullie gehad op de regiodag.En he blok van Guute is ook al voor een stuk klaar,mooi.
  En huphup voor je CWD blokjes.Ben ook nog bezig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms moet er weer op een andere manier gewerkt worden, gauw daarmee aan de slag dan kun je eerder weer aan het naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook geen ervaring mee, maar het lijkt me wel erg leuk. Veel succes ermee!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dag hebben jullie gehad volgens mij en ja ik ben ook blij met de CWDQ update zo komt hij ooit eens af. Verstand van verven heb ik niet nog nooit gedaan maar wens je wel veel succes ermee ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat hawwe buuf en ik alris dien yn Dronten.
  moaie lapkes oan oerhalden.
  hjir stien en nog wat potsjes die net brûkt binne. :)
  mar dat sil ek nogris.
  it is er leuk om te doan, mar ik wachtsje efkes op'e simmer, dan kin ik wat makkeliker grieme. hihi.
  ik tink dat it probleem oplost is, mar wit it net seker.
  groetnis Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat hebben jullie een gezellige regiodag gehad. Ik heb al een paar keer stof geverfd. Zo ongeveer als Aart het beschrijft. Ik hou me niet precies aan de hoeveelheden maar meng uit de losse hand, bij wijze van spreken dan, want de verf kun je beter niet aan je handen laten komen. Je krijgt het er niet meer af. Je kunt er helemaal jouw kleuren mee krijgen, helder en fel. Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk blok voor de CWD heb je klaarliggen. En stofverven is gewoon leuk. Een paar jaar terug deed ik een workshop bij Ans Kastein. We verfden en hele regenboog aan kleuren, maar het leukste vond ik nog de lapjes die gewoon in een plasticzakje gingen met kleurtjes aangemaakte verf erbij even kneden en je krijgt als je de verf enkele dagen later uitspoelt de mooiste effect lappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Plannetjes genoeg. Leuke Regiodag heb je gehad. Jammer dat er maar zo weinig uren in een dag zittn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog nooit gedaan, dus geen tips en ook ik moet snel aan de slag met de CWD blokken, loop fors achter!! Zag het al dat jullie zo'n gezellige dag hebben gehad bij Willeke, ben wel benieuwd wat jullie hebben gemaakt! Wordt trouwens een mooi blok wat je daar hebt opgeprikt! Nog een heel fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk al die plannen, nu nog tijd! Als je dat gevonden hebt mij even mailen (lol) Je blokje is weer erg mooi, hopelijk is je huishouden weer aan kant en kan je lekker verder prikken. fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!