zaterdag 16 januari 2010

Probleempje

Van de week kon ik beginnen met het doorpitten van de rand van ' Blue'. Ze zeggen weleens de laatste loodjes wegen het zwaarst. Nou dat kun je wel stellen.
Je zou denken simpel, je tekent het patroon op de stof en pitten maar....... Ja dat had je gedacht. Ik een mooie mal gemaakt, het patroon had ik gelamineerd ,geprikt met een prikpen en toen mooi strak uit geknipt met eenscherp schaartje, niks mis mee, maar toen moest ik tekenen......
Ik heb het potlood van Sewline met de kleuren zwart,wit en geel, nou alle 3 waren niet goed te zien op de blauwe stof, knap balen!!!
Toen maar de verdwijnstift proberen, ja hoor blauw op blauw, ook geen succes. Maar ik had ergens nog een paarse verdwijnstift, maar die vatte zijn naam wel erg letterlijk op, en verdwenen werkelijk 5 minuten na ik had getekend!!! Ja en toen waren de potloden, stiften of wat ik maar kan bedenken op. Ja, je moet wat uitvinden om het patroon erop te krijgen want hij moet toch echt begin maart af zijn!!! Toen maar het patroon op patroontekenpapier tekenen en dan maar pitten. Nou, dat is het dus ook niet, bij elk steekje scheurde het papier. Manlief hoorde me poekeren en riep: Gooi het spul aan de kant en ga morgen verder.
Ben toen maar achter de laptop gaan zitten om mijn blogrondje te doen. (Ideaal dat googlereader, je kunt mooi zien wie er weer een nieuw blogje heeft geschreven.En na Katrien haar actie van 1e quiltje is ie nog voller geraakt, ach het neemt wat meer tijd, maar wel gezellig)
Zo kwam ik ook bij Mirjam terecht, die was ook aan het doorpitten.Deze keer plaatste ik een reactie dat ik baalde als een stekker, en al vrij snel kreeg ik eenreactie terug van Mirjam die het idee had om soluvlies te gebruiken. Het patroon erop tekenen en dan doorpitten , en als het klaar is kun je met koudwater het soluvlies afspoelen.
Jellie verkoopt ook soluvlies dus daar eerst maar 3 meter gekocht om uit te proberen. Ik heb uiteindelijk ong. 5 meter nodig.
Ik heb het geprobeerd en het werkt super.
Dus Mirjam, nogmaals bedankt!!!

Het soluvlies bied dus voordelen, maar eigenlijk ook 2 nadeeltjes, Ik vind het zeer prijzig(3 euro per meter, 45cm breed) De sprei word voor mijn ouders als huwelijkscadeau dus heb ik het ervoor over , maar anders had het patroon gewoon strepen geworden denk ik. Maar het andere nadeel moet ik elke dag om denken, Ik kan Kitty niet meer onbewaakt op de sprei laten liggen, want als hij het heel erg naar zijn zin heeft begint hij weleens te kwijlen, ja dat mag als je haast 12 jaar bent, maar niet op mijn soluvlies, want dan lost het op hé!!! Dus 's avond komt "Blue" braaf in de kast.
Nou jullie weten wat ik ga doen dit weekend, juist ja, trochpitte by it kacheltsje!
Noflik wykein!!!
Oja, vergeet het helemaal maar quilting Jeannet heeft een leuke give-away!!

22 opmerkingen:

 1. Dan moet je Kitty een slabbertje om doen, dan valt het kwijl daarop.. Ben ij nu nooit bang dat Kitty met haar nageltjes in de quilt gaat zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor Elly, dat doet hij alleen in het behang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een trammelant Klaske met het doorquilten, ik zou het ook wel een beetje duur vinden, maar een andere oplossing ? je hebt al veel geprobeerd, enfin, het wordt wel mooi hoor.

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe dat doorquilten.
  Maar je moet er wat voor over hebben om het mooi te krijgen en het houdt je van de straat moet je maar denken.
  fijn quiltweekend Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch een oplossing gevonden.Succes nog verder ,en mooi patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je nu zo'n goede oplossing hebt om te kunnen doorpitten. Moet lukken zo , lekker bij de kachel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig dat er een oplossing is gekomen, wat kan je dan balen hé,succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit gaat mooi worden meis...toppie hoor.
  heel veel succes verder:)

  goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat nuver dat dat wyt net te sjen is.
  as dat net wol wat mat jo dan...ik kin dy ek gjin oare rie jaan dan das al by it ein hast.
  suc6
  it wurd wol hiel mooi hear.
  fijn wykein
  A

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik teken het vaak met een kleermakerspotlood in wit of blauw. Maar dat kan haast alleen met simpele lijnen, want je pas geslepen punt is zo weer verdwenen. Succes verder. Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prima tip, dat soluvlies! Je kan weer verder nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hallo Klaske ik zit eigenlijk nu voor de pc te lachen want ik zie het helemaal voor me Kitty met een slabje op je quilt.Vind dit ook leuk van op de computer zitten je word meestal toch door deze of gene geholpen als je ergens mee zit.Vergeet ik bijna te zeggen dat je een mooi quiltpatroon uitgekozen hebt.Groetjes en nog een fijn weekend van Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Klaske,

  Wat fijn dat het zo lukt!!! Toen ik het las, moest ik er gelijk aan denken, vandaar dat ik je erover mailde. Ik zag het net bij lappenleintje voor 2,30 euro, dus dat scheelt ook niet heel veel. Ik wist niet precies hoeduur het was sorry *Ü*.. Maar bij de cursus machinaal quilten die ik vorig jaar gedaan had, deden we het middenpatroon op deze manier, vandaar...
  Ik vind de rand echt superworden!!! Je hebt een mooi patroon uitgekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt een prachtig bloemen patroon uitgezocht voor je quiltrand, jammer dat het eerst zo tegen zat, dat heb je af en toe nou ja je hebt nu de oplossing. Veel quilt plezier ! ! !
  Fijne zondag Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig dat het toch allemaal nu lukt. En met zo'n mooie quilt heb je het geld er wel voor over. Succes met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. de laatste loodjes wegen het zwaarst. de quilt dan maar weghalen voor poes erop gaat liggen. misschien een ander lekker quiltje voor poes?
  succee met het laatste stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OK het heeft even wat moeite gekost, maar je hebt straks een prachtig doorgepitte rand! Wordt een schitterende quilt en wat een mooi cadeau om te geven en te krijgen!! Fijne week, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat toch heerlijk al die tips enz. van andere hobby genoten !
  Fijne dag , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Och die arme Kitty, leg je wel een ader quiltje voor haar neer? En anders mag ze hier wel een paar weekjes logeren. Alhoewel, ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is met Teun. Dat google-reader lijkt mij ook wel wat. Ik vroeg mij al eerder af hoe jij het wist als er een nieuw berichtje verschijnt. (dat had je mij eens geantwoord) Maar ik sla soms wel vijf keer op om steeds weer te veranderen, krijg je dan vijf keer bericht dat ik een nieuwe geschreven heb. Als "ja" sorri voor al dat opslaan van mij. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ho, dat moet natuurlijk zijn : "een ander quiltje"

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja je moet er wat voor over hebben. Nu komt het echt goed. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi,
  bedankt voor je reactie op mijn blog, altijd leuk om feedback te krijgen.
  Misschien heb ik ook een tip voor jou. Mijn moeder maakte vroeger veel kleding zelf. Zij gebruikte krijt om op het stof te tekenen. Niet het gewone schoolkrijt, maar een platter, vierkant stuk krijt, dat ook veel gladder was. Het gaf fijne lijntjes en kon er gemakkelijk afgestreken (met hand) of uitgewassen worden. Ik weet niet wat zo'n krijt kost, maar het is zeker goedkoper dan het vlies, want het gaat veeeeeeeel langer mee

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!