woensdag 8 april 2009

Workshop.

Gisteren ben ik naar Anita geweest en heb ik een workshop machinaal quilten gedaan,het was een zeer leuke maar ook intensieve dag.Eerst hebben we lekker buiten koffie gedronken met wat lekkers en toen gingen we los. Allereerst moesten we met een verdwijn stift de cirkel op de stof tekenen(met een mal), en toen de spiraal van binnen om 8 verschillende vakken te krijgen.En toen moesten we het geheel naaien met het gewone voetje en quiltgaren, aangezien we hier op een stadje zijn aangewezen waar geen quiltwinkel is, en we naar fourniturenwinkel moesten, werd aan verschillende van ons ook mij dus, verkeerd quiltgaren verkocht . Jellie had gelukkig wel goed garen bij haar, Jellie bedankt!! Als jij er ook niet was! Eerst moesten we nog even op de proeflap proberen of de spanning goed was, en die was bij mij direct goed gelukkig, maar bij R. dus niet die kreeg het maar niet voor elkaar, en ze was ook niet fit dus dat was flink balen, gelukkig had Jellie haar machine bij haar (zij had het toch te druk) dus kon R. die mooi gebruiken. Nadat we de cirkel hadden genaaid en uitleg over bepaalde dingen hadden gehad, moesten we het stop/quiltvoetje erop zetten en mochten we in een vlak linkse en rechtse krullen maken.Wat opviel dat de meesten moeite hadden om dan weer links en dan weer rechts, maar het komt wel goed met ons.Tegen die tijd was het half 1 geweest en begonnen onze maagjes te knorren. Anita had een goed verzorgde lunch met broodjes 'sûkerbôle, en fruit, het was heerlijk en met de jas aan konden we ook nog even buiten zitten.
Na de lunch gingen we verder en gingen we verschillende dingen uit proberen zoals,zigzag, pauwveren,cirkeltjes (toen had de machine even geen zin meer), en driehoeken, ik ben dus geen driehoek mens dat is wel te zien op de foto, en nog meer. Ook kregen we nog wat suggesties voor de hoeken. Ik vond het wel intensief deze dag, maar als je even de feeling hebt dan gaat het fantastisch. Ik vind het dan ook fantastisch om te doen, en moet maar gauw kilometers maken. Anita heeft gezegd: "Je moet het onderhouden en goed oefenen". Nou dat moet lukken dacht ik. En voor Gerda: ik ben gelukkig niet zeeziek geworden. Ik was ongeveer 5 uur thuis, snel wat gegeten en omdat dinsdagavond onze vaste avond voor de fitness is, zaten manlief en ik om kwart over 6 al weer op de roeier in de sportschool.
Je snapt natuurlijk wel dat ik daarna geen fut meer had om te bloggen , dus nu maar even en dan wil ik straks maar gauw een paar kilometertjes maken. Hier zijn leuke patronen te vinden voor vrij machine quilten.

1 opmerking:

  1. Staat ook nog op mijn wensenlijst om zo'n workshop te volgen, maar het idee dat ik mijn naaimachine mee moet slepen op de bus, ik moet er niet aan denken. Dan toch maar uit een boek leren.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!