donderdag 19 maart 2009

Zip your lip


Deze kaart kreeg DD van tante S. om haar succes te wensen met het 24 uur niet eten.

Zij heeft met haar klas en de lerares nederlands bij hun op school het Zip your lip gebeuren georganiseerd, en gisteravond om 6 uur heeft ze haar laatste hapje gehad.Vanochtend niks gegeten en heb ik haar met haar vriendin naar school gebracht(want 10 km fietsen op lege maag?) Vanavond worden ze weer opgehaald nadat ze met z'n allen hebben gegeten,soep en broodjes. Vandaag verder gewoon les, maar vanmiddag staan er allemaal activiteiten in de planning om de honger doen te vergeten.


"Vanaf maandag 2 maart tot en met zondag 12 april wordt er in heel Nederland weer gezipt! In die tijd gaan ruim 80 scholen, 60 jeugdgroepen en vele individuen 24 uur vasten voor het goede doel. Zo’n 6.000 jongeren gaan Afrikaanse jongeren helpen in de strijd tegen aids. De jongeren eten 24 uur niets om een beetje te voelen wat honger is en hiervoor laten ze zich sponsoren.
Zip your Lip is dé jaarlijkse jongerenactie van World Vision en wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd. Scholen, groepen en individuen kunnen zich aanmelden voor deze actie. Deelnemers die meedoen aan de actie laten 24 uur hun eten staan en drinken alleen water en thee. Vóórdat ze dit doen, gaan ze op zoek naar sponsors die hen willen steunen. Dit kunnen ze doen via www.zipyourlip.nl of via de Zip your Lip sponsorlijst. Het geld dat hiermee opgehaald wordt komt ten goede aan aidsprojecten van World Vision in Oeganda, Congo, Somaliland en Somalië en op plekken waar dit het hardst nodig is.
De actie gaat ieder jaar van start in de vastenperiode voor Pasen. Dit jaar loopt Zip your Lip van 2 maart tot en met 12 april. Binnen deze weken kunnen deelnemers een eigen dag kiezen waarop ze ‘Zippen’. Vorig jaar kon World Vision met de opbrengst 17.000 jongeren helpen.
Scholentours
De Scholentours die vooraf gingen aan de Zip your Lip actie maakten diepe indruk op duizenden jongeren door heel Nederland. Johnan (19) en Joël (14) uit Oeganda vertelden indrukwekkende verhalen over de gevolgen van hiv en aids. In drie weken tijd werden twintig scholen en acht jeugdgroepen bezocht. Urban rock artist Rivelino zorgde voor een spetterend pauzeconcert.
Elke 24 euro die met Zip your Lip opgehaald wordt geeft een kind in Oeganda, Congo, Somaliland of Somalië al kans op een toekomst.
24 uur honger: jouw dag, hun leven! Kijk voor meer informatie op http://www.zipyourlip.nl/ "

(stukje van de website)


Ik zal vanavond en anders morgen vertellen hoe het haar is vergaan, en hoe veel geld ze met z'n allen bijelkaar hebben gehongerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je op mijn blog bent aan komen waaien, dank je wel voor je reactie!!